For 30 år siden vurderte Helle Skovmose Kjær og Gunnar Lisby Kjær eiendommen Søgård for første gang, men de kjøpte på den tiden en annen eiendom i nærheten av Lemvig. I 2019 vurderte paret å flytte til byen, men jo nærmere paret undersøkte, dess tydeligere ble det for Gunnar at han ikke skulle bo bak en hekk. I stedet endte Helle og Gunnar opp på den 150 år gamle gården på toppen av åsen. Og denne gangen kjøpte de den gamle landbrukseiendommen. 

Den gamle gården på toppen av åsen er nå erstattet med et arkitekttegnet hus som er tegnet av Jesper Hangaard fra Wullum Pasgaard A/S i Holstebro. Wullum Pasgaard er både designstudio og rådgivende ingeniørvirksomhet, så de besøkte stedet, gjorde beregninger og begynte å skissere. Men det de presenterte, var absolutt ikke det Helle og Gunnar hadde sett for seg. – Da vi så opplegget, tenkte vi bare: Dette passer ikke oss! Men en time senere, da alt var nøye forklart, var vi solgt, forteller Helle.  

Den nye Søgård ble i stor grad slik Wullum Pasgaard hadde skissert den, med betong støpt på stedet, mørk jordfarget tegl og brunet kobber. I første etasje er det soverom og bad til barna, en stor stue, inngang til garasjen og utgang til gårdsplassen. I andre etasje tar kjøkkenallrommet med tilhørende spiskammers og tv-stue opp over halvparten av etasjen. Resten av andre etasje består av parets soverom, stor garderobe, bad og stue. 

Den store kjøkkenøya er det naturlige samlingspunktet i huset
En praktisk nisje for kaffe eller kjøkkenapparater
Kjøkkenøy i eik og høyskap i matt sort laminat

Snekkerkjøkkenet Copenhagen fra uno form er laget i eik og matt svart laminat, og det har en benkeplate i svart granitt som er overflatebehandlet slik at den ser ut som skinn.

Den store køkkenøya er designet med både kjøkkenvask, en BORA-koketopp med induksjon, integrert vifte og en ekstra oppvaskmaskin, da det er viktig for Helle og Gunnar at de kan nyte utsikten over Limfjorden, Gjellerodde og Kabbel når de lager mat. 

Utsikt over bølgende åser

I motsatt ende av andre etasje ligger det store badet med utsikt over de bølgende åsene. Badet er i likhet med kjøkkenet innredet med skap i eik fra Copenhagen-kolleksjonen og en benkeplate i Corian. Vola-blandebatteri i børstet kobber setter prikken over i-en på det eksklusive designet. 

Fra badekaret kan Helle og Gunnar nyte det vakre og særegne landskapet med moreneåser som ble formet i istiden. Badet rommer også et stort dusjområde og en nisje til toalettet. 

Bad i eik med badekar og Vola-kran i børstet kobber
Copenhagen kollekskjoen i eik på badet
De grå flisene på badet står i varm kontrast til Copenhagen skapene i eik

Bilder av Andreas Mikkel Hansen og uno form. 

Boligen er vist i BO BEDRE nr. 11, 2022. 

Mer informasjonHer bor

Helle Skovmose Kjær og Gunnar Lisby Kjær

Hvor

Gjellerodde