Håndverket

uno form skapes med hendene, med hodet og med hjertet. På fabrikken i Farsø i Danmark lages alt manuelt, helt uten bruk av roboter og samlebånd. Det betyr ikke at man ikke tar i bruk maskiner når det er nyttig. Men de prosessene som gjøres bedre med håndkraft, blir gjort manuelt. Elementene settes for eksempel sammen og slipes for hånd, noe man ser på produktets finish.

Alle skapskrog monteres dessuten med fjær og not, noe som gir den sterkeste og tetteste konstruksjonen.

Vi er stolte av å skape gjennomført gode faglige produkter, og vi setter vår ære i å ikke la oss styre av masseproduksjonens kompromisser. Det gir produktet rå styrke og holdbar skjønnhet.

Materialene

Hos uno form bruker vi utelukkende kompromissløse materialer. Materialer som har et uttrykk, en styrke og en opprinnelse som vi kan være stolte av. De gode materialene gjør uno form-kjøkkenet svært holdbart. Materialene våre blir ikke slitt – de får patina. Derfor blir et uno form-kjøkken bare vakrere av å bli brukt.

Vi bruker massivt, ubehandlet tre og finér av edle tresorter, og utelukkende av førstesorteringskvalitet. Begrep som resttre eller andresortering eksisterer ikke hos uno form. Treet importeres fra ulike deler av verden – men selvfølgelig bare fra godkjente og miljøvennlige produksjoner.

Forut for produksjonen av et kjøkken legges finéren opp, kvalitetssikres og utvelges etter struktur, farge og årringer i treet. På denne måten sikrer vi at det ferdige kjøkkenet fremstår med en naturlig og harmonisk fargenyanse og et ensartet uttrykk.

I C-serien bruker vi utvendige spesialhengsler i rustfritt stål til dørene.

Enda et synlig bevis på uno forms kompromissløshet og perfeksjonisme i materialvalget.