Håndverket

uno form er et kompromissløst snekkerkjøkken skapt hos snekkeriet i Danmark, med hendene, hodet og hjertet. Her møtes håndkraft og høyteknologi, og her har vi aldri jobbet på serieproduksjonens premisser.

Det starter med valg av de edleste tresortene, de beste materialene og de nøye utvalgte, håndplukkede leverandørene. Det starter der, og herfra senker vi ikke ambisjonsnivået med en millimeter. Vi bygger hvert eneste kjøkken fra bunnen av, og vi inngår ingen kompromisser: Vi går for perfeksjon på prinsipp, og vi lager håndlagde snekkerkjøkken i kompromissløse materialer som bare blir vakrere over tid.

Hos uno form bruker vi utelukkende kompromissløse materialer. Materialer som har et uttrykk, en styrke og en opprinnelse som vi kan være stolte av. Vi velger nøye hver planke som blir til vakre lameller i et Classic-kjøkken. Heltreet kuttes, høvles, sorteres, avkortes og profileres, pusses og overflatebehandles to ganger før det kan brukes i det ikoniske kjøkkendesignet. 

På snekkerverkstedet blir alle skapskrog montert sammen med tradisjonell fjær og not. Det gir den største limflaten og den tetteste og sterkeste konstruksjonen. De fingertappede frontrammene er tappet sammen og slipt for hånd på ekte snekkervis. Før vi monterer frontrammen på skroget med fjær og not, lager vi den vakre utskjæringen, som skaper myke skyggeeffekter i leddene mellom skroget. Det er ingen bruk av dyvler her. Det gir produktet rå styrke og holdbar skjønnhet. 

Finérverkstedet

I finérverkstedet vårt limer vi all finéren sammen i stedet for å sy den sammen. Det gir stabile og usynlige ledd og det vakreste resultatet. Og som en ekstra tjeneste lagrer vi finér i arkivet vårt hver uke, slik at vi kan finne finér med samme farge og struktur i tilfelle en ulykke skulle skje og en ny skuff må lages, akkurat som vi har gjort de siste 22 årene.  

 

Fingerskjøtede skuffer

De håndlagde treskuffene settes sammen med en klassisk treskjøting, nemlig fingerskjøter.

Fingerskjøter er et grunnleggende og gjennomgående element i Arne Munchs originale design: Frontrammene på korpus skjøtes sammen med skjøter på 6 mm, og kompromissløse som vi er, gjentas det samme målet på 6 mm i skuffedesignet. De forholdsvis smale skjøtene gir en stor limflate, og resultatet er ikke bare vakre skuffer, men sterke skuffer som er laget for å vare i generasjoner.

Når vi har lakkert innsiden av skuffene, lager vi skjøtene, limer og monterer skuffene med skuffebunnen plassert i et spor i sidene på skuffen. Etter prosessen med pussing og hjørner, som får siste finish med sandpapir, blir skuffene håndlakkert utvendig en siste gang.  

De fingerskjøtede skuffene fremstilles i lønn, hvit ask, eik, røkt eik og valnøtt. 

Materialer
Planker for et uno form kjøkken
uno form bruker kun trevirke fra bærekraftig skogbruk
Bærekraft
Planker for et uno form kjøkken