Classic

Classic-serien er selve arven vår. De tre viktigste signaturelementene er de kvadratiske elementene, de tappede frontrammene og lamellskuffefrontene. Med respekt for det originale designet som Arne Munch skapte i 1968, har vi tolket klassikeren på nytt i nye nordiske tresorter og med nye funksjoner.

EN KJØKKENKLASSIKER

Classic er den opprinnelige og klassiske serien fra uno form, tegnet i 1968 av Arne Munch. Classic kjennetegnes av en stram fremtoning med kubiske elementer, samt en høy sokkel med mulighet for å utnytte plassen fra gulv til benkeplate fullt ut. Et sublimt snekkerkjøkken – skapt med hendene, hodet og hjertet.

Arne Munchs idé tok slik utgangspunkt i en likesidet kube, som kunne kombineres på utallige måter, og som derfor åpnet en helt ny verden av muligheter. Både estetisk og funksjonelt.

Samtidig var uno form fra første stund skapt for å være mer enn bare et kjøkken. Det var et skulpturelt møbel. Et rom for uforfalsket nytelse. En speiling av det gode liv. Og en visjon om å berike hver eneste kunde med en daglig tilfredsstillelse.

uno form handler om annet og mer enn kjøkken - det handler om følelser. Om å la seg forføre. Føle den altoppslukende gleden ved å stille høye krav til livet - og å innfri dem.

Mange av kjøkkenene uno form lagde i slutten av 60- og starten av 70-årene står fremdeles. Og mer enn det. De gir fremdeles sine eiere daglig tilfredsstillelse. Det vitner om at uno forms tidløse design, kompromissløse kvalitet og vakre ytre er bygget for å vare.

Design

Slik gjenkjenner du en original

Classic kjennetegnes av sin stramme, tidløse fremtoning med kubiske elementer, unike skuffelameller og høye sokkel. Et sublimt snekkerkjøkken skapt med hendene, hodet og hjertet. Umulig å etterligne.

Skuffekassen er en firesidet konstruksjon i massiv lønn er tappet sammen og behandlet med lakk, slik at den er enkel å rengjøre. Skuffene leveres med fullt uttrekk og “soft-close”, som gir en overlegen glid og en evigvarende holdbarhet.

Classic skuffeelement er et uttrykk for kjøkkenets gode kvalitet. Uansett hvor høy skuffen er, fremstår elementet ensartet, og de vannrette profillistene inngår i flott harmoni med dørene. Skuffelamellene er utført i massivt tre, og kan velges med laminat på flatene. Skuffelamellene er overfalset, noe som gjør dem tettsluttende og understreker den elegante designen.

Classic skapskrog er en flott kombinasjon av snekkerens massive forramme, stavliming, og det moderne skrogelementet i melamin. All montering skjer med stavliming, noe som gir skroget en robust styrke.

Døren er overfalset, noe som gjør den tettsluttende og understreker den elegante designen. Den henges opp i Classic spesielle 3-punkts hengsel i rustfritt stål, som er festet til den massive skrogrammen, samt i dørens massive trekant. Krever ingen fremtidig justering og tåler ekstrem belastning. Enda et unikt kjennetegn for uno form.

Inspirasjon

Vi har håndplukket noen designløsninger med Classic-kolleksjonen. Se mye mer i inspirasjonsgalleriet.

Kjøkkenøy i røkt eik med stålbenkeplate og hvit høyskapsvegg med alkove
Snekkerkjøkken i valnøtt og sort laminat

Farger

Treets uttrykk er kjernen i å skape et kjøkken med personlighet. Et Copenhagen snekkerkjøkken kan lages av hvit ask, eik, røkt eik eller valnøtt.

Ask

Eik

Røkt Eik

Valnøtt

Sort Eik

Sno white

Polar white

Folkestone

Fog

Mouse

Graphite

Diamond black

Premium White

Cashmere Grey

Beige Arizona

Castoro Ottawa

Stone Grey

Mushroom Grey

Rosso Jaipur

Verde Comodoro

Cacao Orinoco

Blu Fes

Black

Våre andre kjøkken