Snekkerkjøkken

Et snekkerkjøkken er et tidløst møbel som både i kraft av sitt uttrykk, håndverk og funksjon har blitt brukt gjennom flere tiår – og er elsket på tvers av generasjoner. Det er en håndlaget kjøkkenløsning i tidløst design og en kompromissløs kvalitet som er skreddersydd etter din hverdag og din bolig.  

Snekkerkjøkken i røkt eik, hvit og med bordplate i naturstein

Definisjon

Hva er et snekkerkjøkken?

Et snekkerkjøkken er en kjøkkenløsning som forener design og funksjon med kvalitet og klassisk håndverk.

Siden 1968 har uno form skapt snekkerkjøkken med den dypeste respekt for design, funksjonalitet og estetikk i kompromissløse materialer.

Alle kjøkkenene lages på verkstedet i Farsø, og vi bygger hvert eneste snekkerkjøkken helt fra bunnen av. Vi starter med det rå treverket og velger nøye ut hver enkelt planke som blir til vakre lameller i et originalt Classic-snekkerkjøkken, og til håndlagde treskuffer i et Copenhagen-kjøkken. Skuffene i heltre er fingerskjøtet på ekte snekkervis og fås i flere eksklusive tresorter som lønn, hvit ask, eik, røkt eik og valnøtt. 

Det ferdige kjøkkenet er et tidløst møbel som er skreddersydd nøyaktig til deg og hjemmet ditt. Et nedtonet og eksklusivt design med stilige linjer og flotte proporsjoner som varer i generasjoner.

5 tips til innredning av snekkerkjøkken

Ta utgangspunkt i arkitekturen
Hvis du vil at kjøkkenet skal ha et tidløst preg, bør du ta utgangspunkt i boligens arkitektur. Med det ikoniske klassiske designet som Arne Munch tegnet i 1968, kan du rekonstruere stemningen i et arkitekttegnet hus fra f.eks. Friis & Moltke, som på 1960-tallet lanserte en mild utgave av brutalismen med store, robuste bygninger, rå betongmurer og rene linjer.

Det mer minimalistiske Copenhagen-designet er et opplagt valg for moderne arkitekttegnede hus som er inspirert av funkisstilen, og Shaker-snekkerkjøkkenet er en nytolkning av rammekjøkkenet i klassisk, nordisk design som matcher den opprinnelige arkitekturen til patrisierhus og herskapsboliger.

Funksjonalitet og feinschmeckeri – definer behovet ditt
Et snekkerkjøkken byr på mange muligheter, så det er viktig å definere hva du trenger i innredningen.

uno forms designere har utviklet ekstra høye skuffer til snekkerkjøkkenene Classic og Copenhagen. Da slipper du den evige irritasjonen over høye ting som ikke får plass i skuffene dine. Med en innvendig høyde på 34 cm skal du se lenge etter ting på kjøkkenet som ikke kan stå i skuffene. Dette er en unik detalj i et snekkerkjøkken fra uno form.

Snekkerkjøkken i tre og et nøye utvalg av vakre farger
Treets uttrykk er kjernen i å skape et kjøkken med personlighet. Et snekkerkjøkken fra uno form kan lages av hvit ask, eik, røkt eik, svart eik, valnøtt og et utvalg av flotte farger. uno forms siste nytolkning av snekkerkjøkkenet er laget av lys, nordisk ask. Asketre har så mye personlighet med flotte og markante årringer at det både matcher og fornyer uno forms klassiske kjøkken.

Benkeplate til snekkerkjøkkenet – trender og tendenser
Trenden innen danske kjøkken har i mange år vært preget av «less is more» – enkle materialer, få farger og glatte overflater. Nå krever kundene mer taktilitet, mønstre og farger i designet med f.eks. benkeplater i travertin, marmor og kvartsitt, som gir et spennende fargespill til et stramt, skandinavisk kjøkkendesign.

Samarbeid sikrer deg de beste snekkerkjøkkenløsningene
Vi samarbeider med en rekke nye og klassiske danske kvalitetsmerker som deler vår lidenskap for kvalitet, håndverk, design og holdbarhet. Dermed får du de beste snekkerkjøkkenløsningene. Armaturen på et kjøkken må være praktisk, da det ofte arbeides mye rundt vasken når man lager mat. Men det betyr ikke at du må gå på akkord med estetikken eller funksjonene. Sammen med Quooker, vola og TONI Copenhagen tilbyr vi en rekke elegante og tidløse løsninger til både kaldt, varmt og kokende vann.

Inspirasjon

Vi har håndplukket bilder av snekkerkjøkken som inspirasjon. Se mye mer i inspirasjonsgalleriet.

Snekker kjøkken i røkt eik og kvartsitt
Kjøkken med stramt rammestykke og et helt glatt speil
Kjøkkenskuffer i røkt eik i kombinasjon med Pietra Grey marmor
Kjøkkenøy i røkt eik med stålbenkeplate og hvit høyskapsvegg med alkove

Bærekraft

Kvalitet er den beste form for bærekraft

I likhet med mange andre områder i livet, er det nå stort fokus på bærekraft og respekt for naturen når det gjelder kjøkken. Vi ønsker et kvalitetskjøkken som kan vare i mange år, og dette påvirker valg av materialer. Vi prioriterer klassiske løsninger, naturens vakre materialer og varmere nyanser. Den hvite fargen erstattes av varmere beige- og gråtoner, og disse kombineres med naturmaterialer som tre, naturstein og metaller for å skape de vakreste snekkerkjøkkenene.

 

 

Et uno form-snekkerkjøkken er hovedsakelig laget av tre. Et kjøkken i tre er ikke bare vakkert, det er også holdbart. I tillegg er tre CO2-nøytralt. Vi bruker kun trevirke fra bærekraftig skogbruk, der det ikke felles mer enn skogen kan reprodusere.

Det vil alltid være miljøkostnader ved å bytte ut et kjøkken. Men du minimerer disse ved å kjøpe et kvalitetskjøkken du ikke vil eller ikke har grunn til å bytte ut. Et snekkerkjøkken kan nesten ikke slites ut, men holder formen og utvikler en vakker patina, bare du tar vare på det. Les mer om uno forms holdning til bærekraft her.

Snekkerkjøkken pris

Hvor mye koster et snekkerkjøkken?

Vi blir ofte spurt hva et snekkerkjøkken koster. Et snekkerkjøkken lages basert på klassiske snekkerprinsipper i en kompromissløs kvalitet og et tidløst design. Derfor vil et snekkerkjøkken være en mer langsiktig løsning enn et standardkjøkken, og prisen vil også være høyere. Prisen på et snekkerkjøkken avhenger av kjøkkenets størrelse og innredning, valg av materialer og i stor grad også av valg av hvitevarer og benkeplate.

Kjøkkendesign

Snekkerkjøkken – fire ulike design

Classic er den opprinnelige og klassiske serien fra uno form, tegnet i 1968 av Arne Munch. Et kompromissløst snekkerkjøkken skapt på verkstedet i Danmark, med hendene, hodet og hjertet. 

Arne Munchs grunnleggende idé var en kube på 60 x 60 x 60 cm som kan kombineres på mange ulike måter. Med utgangspunkt i arkitektoniske idealer skapte han et snekkerkjøkken med geometrisk presisjon som skaper balanse og ro i innredningen.   

De nye kolleksjonene skapes og videreutvikles i Arne Munchs opprinnelige ånd. Designfilosofien lever videre i alt vi skaper, hver eneste dag. 

I 2009 utviklet vi Avantgarde-kolleksjonen. I 2017 lanserte vi Shaker-kolleksjonen. Og i 2019 kom den nyeste kolleksjonen: Copenhagen. Alle kolleksjonene er utviklet med den dypeste respekt for design, funksjonalitet og estetikk i kompromissløse materialer. Se alle kolleksjonene her.