Badet er hverdagens tilfluktssted

Velkommen til uno forms verden av eksklusive bad, der vi har samlet inspirasjon og designerens beste råd til deg som skal pusse opp eller innrede et nytt bad.

uno form luksusbad i sort eik og vola armatur
Hvit badekar med frittstående vola armatur i børstet sort krom

Snekkerhåndverk

Snekkerlaget baderomsmøbel i en kvalitet og et design som varer

Siden 1968 har vi laget snekkerlagde baderomsmøbler i kompromissløs kvalitet og tidløst design som holder i mange år. Vi setter stor pris på godt snekkerhåndverk, og enkelhet, funksjonalitet og estetikk er viktige elementer i filosofien vår.

Alle baderomsmøblene lages på snekkeriet i Danmark, og våre snekkere bygger hvert enkelt møbel fra bunnen av i eksklusive materialer som lønn, hvit ask, eik, røkt eik, valnøtt samt et nøye utvalg av farger.

På sagbruket håndplukker vi det beste treverket, og snekkerne gjør plankene om til vakre lameller til det mest kjente designet vårt – Classic-kolleksjonen fra 1968. På finérverkstedet lager vi den vakre Avantgarde-kolleksjonen, og på lakkeringsverkstedet tar spesialistene seg av farger og finish.

De håndlagde treskuffene er satt sammen med en klassisk fingerskjøting, en teknikk som har blitt brukt av snekkere i århundrer, før uno form-logoen brennmerkes på siden som en garanti for kvalitet i verdensklasse.

Våre snekkere går ikke i gang med å lage badet ditt før vi vet hvike materialer du ønsker, innredningen bak dørene og målene på rommet baderomsmøblene skal lages til. Dermed kan vi skape et unikt uttrykk til hver enkelt kunde.

Inspirasjon til det nye luksusbadet ditt

Hvis du trenger inspirasjon til et nytt bad, har vi håndplukket noen designløsninger til deg. Du finner mye mer i inspirasjonsgalleriet, eller du kan se stilige bad i boligreportasjene fra Danmark og resten av Skandinavia. Koblinger finner du lengre ned på siden.

Bad i valnøtt med frittstående badekar
Luksusbad med badstue, badekar og dusj Bad i vakre naturmaterialer

Designerens råd til innredning av badet

Badet har for alvor blitt et tilfluktssted i hverdagen, der vi kan slappe av og ta livet med ro. Ta en titt på designerens råd hvis du skal i gang med drømmen om et nytt bad.

Badet er et rom som hele familien bruker mye hver dag. Derfor er funksjonalitet og flyt på badet førsteprioritet hvis du spør en av uno forms innredningskonsulenter om råd til det nye badet.

– Det er viktig å finne den beste planløsningen og integrere vakre og gjennomtenkte oppbevaringsløsninger i designet. Det kan f.eks. være snakk om funksjonelle løsninger til vaskemaskin og tørketrommel, høyskap til håndklær eller et skap med dører i rillet glass til parfymer, smykker, klokker osv., sier Steen Asbjørn fra uno form i København. 

Til slutt er valg av materialer og design avgjørende for opplevelsen man får av et nytt bad. 

Detaljene er avgjørende for å sikre en helhet med husets arkitektur. Materialene må samtidig passe kundens livsstil.
Steen Asbjørn
Designer, uno form København

Materialer

Valg av materialer og farger til badet

Materialer og design er avgjørende for uttrykket på badet. Et bad fra uno form kan lages i hvit ask, eik, røkt eik, sort, valnøtt og et utvalg av farger fra klassisk hvit og cashmere grey til diamond black. 

Vi skreddersyr baderomsmøbler til deg med utgangspunkt i uno forms fire designlinjer, fem vakre tresorter, fem nøye utvalgte lakkfarger og 18 laminatfarger. 

Med to av nåtidens mest populære materialer, nemlig tre og naturstein, kan du skape et nedtonet og eksklusivt design med stilrene linjer. Alternativt kan du skape et minimalistisk bad med diskret luksus ved hjelp av brunert messing og stengrå toner. Med designklassikeren Classic i en blanding av tre og rå messing får du et tidløst og estetisk bad som varer i generasjoner.

Fire flotte armaturer til badet

Vi samarbeider med klassiske danske kvalitetsmerker som VOLA og TONI Copenhagen, som deler vår lidenskap for kvalitet, håndverk, design og holdbarhet.

VOLA tilhører generasjonen av designklassikere fra gullalderen innen dansk design. De første VOLA-armaturene ble designet av Arne Jacobsen i 1968 – samme år som Arne Munch designet uno forms Classic-kjøkken

Hos VOLA finner du armaturer til håndvask, badekar, dusj samt håndklevarmere og tilbehør i klassisk, tidløst design i en rekke materialer, blant annet børstet rustfritt stål, høyglanspolert krom, børstet krom, polert messing, børstet kobber, gull samt en rekke forskjellige farger. 

TONI Copenhagen er Danmarks eldste produsent av armaturer til bad og kjøkken. Selskapet ble grunnlagt i 1884, og siden 1918 har produksjonen av de legendariske håndlagde armaturene funnet sted i verkstedet på Frederiksberg C i København. 

I utstillingslokalene våre vil du også kunne oppleve andre produkter fra TONI Copenhagen, blant annet Heritage Collection, som inneholder speil, knagger, håndkleholdere og annet tilbehør til kjøkken og bad.

Designlinjer

Skap en gjennomført designlinje

Alle design fra uno form fås til både kjøkken og bad, slik at du kan gi hjemmet ditt en arkitektonisk helhet. En rød tråd gjennom boligen skaper ro og sammenheng, men det betyr ikke at du må bruke det samme dørdesignet i hele huset. Det kan være en kombinasjon av gjennomgående design, tresorter og farger.

Et eksempel kan være et kjøkken med kjøkkenøy i røkt eik, høyskap lakkert i stengrå og en benkeplate i marmor med både grå og brune nyanser. Den stengrå døren og marmorbenkeplaten med håndlagde marmorvasker videreføres på badet og skaper en helhet som fremhever det som er spesielt og unikt i boligen.