Mot lysere tider

Hvit ask – et silkeaktig utseende som fornyer klassiske designerkjøkken fra uno form. 

Med lanseringen av hvit ask inviterer uno form et nytt og lyst uttrykk inn i universet sitt. Ask har lenge stått i skyggen av andre tresorter, men nå er tiden inne for å gjenoppdage det vakre materialet.

«Ask har så mye å by på at det er på tide å få det frem igjen. Det har en fantastisk flott åretegning og kan ha ville uttrykk og markante signaler som man ikke ser på samme måte i f.eks. eik eller valnøtt», forklarer Peter Bisgaard, som er ansvarlig for produktutviklingen hos uno form.

Ifølge Peter Bisgaard er treets uttrykk kjernen i å skape et kjøkken som forener design og funksjon med kvalitet og håndverk. Kjøkkenet får personlighet som følge av tresorten det er laget av. Og nettopp asketre har så mye personlighet at det både matcher og fornyer uno forms klassiske kjøkken.

«Utfordringen er å bevare hvor vakkert treet ser ut rett etter at du har kuttet det opp. Man vil jo gjerne beholde utseendet og tonen til evig tid. Men naturen vil også som regel gå sine egne veier, og tre utvikler seg hele tiden, også når det er en del av et ferdig møbel», sier Peter Bisgaard. 

For å bremse den naturlige utviklingen har uno form eksperimentert med overflater. Målet har vært å bevare treets naturlige skjønnhet, samtidig som det ferdige kjøkkenet skal kunne vare i mange år. 

«Vi har kommet fram til en hvitpigmentert overflatebehandling som skaper en enkel og ren følelse. Det gir Classic-kjøkkenet vårt et mykt uttrykk, og med Copenhagen får du også noen flotte kontraster i fingerskjøtene, da endetreet har en mørkere tone», sier Peter Bisgaard.

Hvit ask kan velges til uno form-kolleksjonene Classic, Copenhagen og Avantgarde – enten alene eller i kombinasjon med malte overflater eller supermatte Fenix-laminat. 

I denne oppstillingen er Classic og Avantgarde i hvit ask satt opp mot bordeaux-linoleum og en benkeplate i stein i den vakre grønnaktige kvartsitten «J´adore».