En dag gikk familien en tur i området for å se på mulighetene. De lette etter et stort hus med en stor tomt og valgte seg ut noen hus der de la et interesseflygeblad i postkassen. Det gule murhuset fra 1933 gikk de rett forbi, da både huset og tomten virket for små.

Ikke lenge etter ble de oppringt av en eldre dame som hadde bodd i det gule murhuset i 25 år. Hun ønsket å selge huset og flytte inn i noe mindre etter at mannen hennes døde. Fra naboen hadde hun hørt at Christina og familien lette etter et hus i området, og hun kunne ikke skjønne hvorfor de ikke hadde levert et flygeblad for det gule murhuset.

Christina og Mads ble invitert på besøk, og de så umiddelbart at huset hadde både sjarm og potensial, selv om det ikke hadde blitt gjort noe med det på mange år. Etter fire besøk hos den eldre damen kjøpte de det verneverdige huset med den vakre, gamle hagen. 

Vi er så glade for at vi flyttet kjøkkenet inn i den tidligere spisestuen. Derfra er det den vakreste utsikten over hagen og de gamle epletrærne.
Christina Wullf Nielsen

En totalrenovering med respekt for de opprinnelige detaljene

Det var første gang Christina og Mads prøvde seg på et så omfattende prosjekt, så de samarbeidet med en arkitekt som kunne hjelpe til med å skape funksjonelle rammer for familien og samtidig beholde sjarmen, estetikken og de opprinnelige detaljene.

Den omfattende oppussingen førte til at alle innvendige vegger ble fjernet, og det ble laget en helt ny rominndeling.

Arkitekten anbefalte blant annet å flytte kjøkkenet til den gamle spisestuen for å få best mulig lys og utsikt over hagen med de gamle epletrærne.  

Husets herskapelige detaljer som høye paneler og stukkatur krevde et kjøkken som passet til stilen, og Christina falt for uno forms Shaker-kjøkken i en flott kiselgrå farge med detaljer i messing. Shaker-kolleksjonen representerer alt skandinavisk design er kjent for: tidløs kvalitet, snekkerhåndverk, enkelhet og estetikk.

Christina har alltid ønsket seg en stor kjøkkenøy, og den har blitt det naturlige samlingspunktet – også når paret har besøk. Derfor var det viktig å integrere et vinskap i kjøkkenøya og en BORA-platetopp med integrert vifte, slik at viften ikke skulle være i veien for utsikten og samtalen.

Den hvite keramikkvasken refererer tydelig til da huset ble bygget. På den annen side gjenspeiler Quooker-kranen med kullsyreholdig vann den moderne funksjonaliteten som er innlemmet i alle aspekter ved totalrenoveringen.

De staselige detaljene i huset krevde et kjøkken som matchet stilen

Det lille huset ble større

Samtidig som vinduer og tak ble skiftet ut, ble huset utvidet fra 137 til 195 m2 med en sjarmerende stue knyttet til kjøkkenallrommet.

Med peis og panoramautsikt over hagen har stuen og kjøkkenallrommet blitt favorittsteder i huset.

Mer informasjonHer bor

Christina og Mads

Hvor?

Gentofte, Danmark

Følg på Instagram

@vores_lille_oase_i_gentofte