Tuborg Strandeng, Kysthus I og II

Hellerup
Helt ytterst ved Øresund, i et kupert og vilt strandenglandskap der marehalm, tindved og hagtorn vokser vilt, ligger Kysthus I og II. Et spektakulært byggverk i verdensklasse. 40 av de 50 leilighetene er innredet som Classic House med tidløst og klassisk Avantgarde snekkerkjøkken, bad og garderobe fra uno form.
Levert

Snekkerkjøkken, bad og garderobe

Antall

40 boliger

Kysthus I og II er tegnet av de internasjonalt anerkjente arkitektene Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som også har tegnet blant annet Tietgenkollegiet, Skuespilhuset, Havneholmen og Axel Towers.

Lundgaard & Tranberg er kjent for å skape arkitektur med stor respekt for landskapet rundt.

«Helt fra starten av var visjonen å omskape området slik at det fremsto som uberørt natur med en arkitektur som vokste ut av omgivelsene. Naturen skulle fylle opp mest mulig, og mennesker skulle komme tettere på elementene», forteller arkitekt Lene Tranberg.

«Bygningene er dekket av sandfarget teglstein som er nøye utvalgt spesifikt til Tuborg Strandeng», sier Lene Tranberg. «Steinene er formet for hånd, så ingen av dem er helt glatte, men taktile med mer liv. Til det vannrette fasadebåndet ble det brukt større teglstein. Den subtile variasjonen i dimensjonene gjør bygningene mer spennende og gir dem mer liv.

Trappene i oppgangene er også laget av en spesiell sandfarget terrazzo som er utviklet spesielt for dette byggverket, som en ekstra hilsen til landskapet og sandbunnen under havets overflate», sier Lene Tranberg.

Designlinjer

Lundgaard & Tranberg har sammen med entreprenøren NCC skapt fire forskjellige interiørdesignlinjer i harmoni med arkitekturen og landskapet: Classic House, Nordic House, Beach House og Studio House.

40 av de 50 leilighetene er innredet som Classic House med et tidløst og klassisk Avantgarde-snekkerkjøkken fra uno form. De steingrå overflatene, de fingerskjøtede skuffene i lyst, nordisk treverk og benkeplaten i naturstein bringer naturen helt inn i de eksklusive boligene, som er omgitt av både vann og vill natur.  

Det er virkelig tatt høyde for detaljene med et kjøkkendesign der farger og materialer er nøye tilpasset landskapet, og der hver minste detalj er gjennomtenkt. På kjøkkenet finner du f.eks. ingen synlige ventilasjonsrister, og det ligger nøye utført håndverk bak arbeidet, i de eksklusive leilighetene til livet som må leves på kanten av naturen og byen. Nær - og langt fra - alt.