Teglporten

København
Teglholmen i København har fått et nytt boligbygg som kjennetegnes av en fantastisk beliggenhet ut mot vannet og høy kvalitet både ute og inne. uno form har levert de eksklusive kjøkkenene.
Levert

Snekkerkjøkken

Antall

137

Utleieboliger i høy kvalitet på Teglholmen

Teglholmen i Københavns Sydhavn er etter hvert blitt et velutbygget boligområde tett på både by og natur. Ett av de nyeste boligbyggene er Teglporten, som ligger på det sydøstligste hjørnet av Teglholmen mot Sluseholmen.

– Vi hadde det travelt for å bli ferdig med prosjektet da det skulle overleveres 14. desember, og en stor del av boligene var allerede leid ut. Vi begynte i mars 2015, og vi overleverte bygget seks uker før avtalt tid, forteller partner Henrik Christensen fra V8 Construction, som har vært prosjektleder på Teglporten.

V8 Construction har vært totalentreprenør på prosjektet som rommer 137 utleieboliger, to næringseiendommer og delvis parkeringskjeller. Leilighetene er på ca. 90–130 m2 med tre til fire rom.

Teglporten
Teglporten
Teglporten

Eksklusive kjøkken

Alle leilighetene er utstyrt med uno forms kvalitetskjøkken. Resireal Teglholmen, som er byggherre, V8 Construction og uno form har sammen valgt uno forms Avantgarde-serie med innfresede håndtak og treskuffer. Der er lagt vekt på å skape kjøkken der design og kvalitetsmaterialer tilsammen skaper en solid luksusfølelse. Jannick Risgaard Hostrup, bedriftskonsulent hos uno form, forteller:

– Med et slikt kjøkken imøtekommer man et kresent publikum som gjerne vil ha et diskret kvalitetskjøkken. Designet følger de arkitektoniske linjene, og vi har blant annet hentet en spesiell benkeplate i kompaktlaminat for at kjøkkenelementene og benkeplaten skal være i samme farge. Enkelt og vakkert.

Til et kvalitetskjøkken hører selvfølgelig harde hvitevarer av beste kvalitet, sier Jannick Risgaard Hostrup:

– Et uno form-kjøkken stiller krav til de harde hvitevarene. Alt skal passe sammen, og derfor har vi valgt det beste fra Siemens med pyrolyse og induksjon. Vi bruker Vola-armaturer som setter en spiss på den samlede designopplevelsen.

Teglporten
Teglporten
Teglporten

Å bygge like ved vannet

Teglporten er tegnet av Danielsen Architecture, som blant annet har valgt halvt inntrukkede altaner for å skape dynamikk i fasadeuttrykket. Teglporten er oppført som en kvadratisk bygning med fire til sju etasjer med to fasader mot havnebassenget og den tredje fasaden mot én av de de nyanlagte kanalene. Plasseringen har vært en stor utfordring i anleggsprosessen:

– Teglporten ligger helt fantastisk til med vann mot tre sider og utsikt til vannet fra alle leilighetene. Men det er selvfølgelig utfordrende med så liten plass når man skal bygge. Vi løste det ved hjelp av god og grundig planlegging – og resultatet er blitt nøyaktig som vi ønsket. Vi gleder oss til å ønske beboerne velkommen, sier Henrik Christensen og Christoffer Nissen fra V8 Construction som har stått for oppføringen av Teglporten.