Siloetten

Aarhus
Den prisbelønte eiendommen Siloetten ved Løgten utenfor Aarhus er blitt et helt spesielt landemerke for området. De 21 leilighetene har alle ulikt grunnplan, noe som har medført helt ulike kjøkken- og innredningsløsninger fra uno form.
Levert

Snekkerkjøkken, bad og garderobe

Antall

21

Farger utvendig – rene, hvite linjer inne

Da man i 2004 startet prosjekteringen av Siloetten, var utgangspunktet en kornsilo midt på et jorde utenfor Århus. Siloen hadde ikke vært i bruk de siste 15 årene, og her så både byggherre og arkitekt muligheten for å skape noe helt spesielt.

– Jeg er svært glad for dette prosjektet. Jeg er glad for at vi lyktes å skape en boligblokk midt i det grønne. Det er et spektakulært byggeprosjekt både på grunn av plasseringen og de åpne, innvendige planløsningene som gir luft og en god følelse av romslighet for beboerne. Med tre til fire fasader har leilighetene svært godt utsyn og mye lys.

Dette forteller Julian Weyes, arkitekt og partner i C. F. Møller, som har stått bak Siloetten. Når det gjelder valget av kjøkkenløsning, forteller han:

– Det skulle være en fullverdig og nærmest redusert og diskret løsning, men som komplementerer det ytre. uno form-løsningen er svært enkel og eksklusiv. Med markante farger på fasaden var det viktig at interiøret var enkelt.

Kjøkkendesignen understøtter den arkitektoniske linjen

De åpne flatene og store vinduspartier har vært avgjørende for valget av kjøkken- og innredningsløsning. Ole Knudsen, partner i Løgten Midt og byggherre for prosjektet, forklarer:

– Vi tenkte mye på samspillet mellom fargene på fasaden og innredningen. Vi ønsket rene linjer innvendig for å understøtte grunnplanen, og her kom uno form på banen, da de på det tidspunktet lanserte kjøkkenlinjen Avantgarde-serien. Vi syns at de enkle formene og de glatte linjene passet godt til det vi var ute etter.

Minimalistisk og moderne

Av de 21 leilighetene, har uno form levert kjøkken, baderomsinnredning og garderobeskap til halvparten av leilighetene. Avantgarde-serien har med sine hvite fronter uten håndtak, push-open-mekanisme og enkelt, minimalistisk design, et hensiktsmessig, eksklusivt uttrykk som passer til kjøpssegmentet boligene henvender seg til. De som kjøpte boligene på prosjektstadiet, kunne også selv være med å designe kjøkken og innredning:

– Innredningen av leilighetene er utført helt individuelt. Flere av beboerne har stort sett valgt kjøkkenløsningene selv ut i fra våre overordnede anbefaling av uno forms Avantgarde-serie. Kjøperne hadde selv kontakt med HTH/uno form i Aarhus, og hver gang de skulle ta en avgjørelse, sendte vi dem til Aarhus for å snakke med den faste rådgiveren. Dette fungerte svært godt, sier Ole Knudsen.