Papirøya

København
Visjonen tar form, og man begynner å kunne fornemme den karakteristiske formen på bygningene som sammen kommer til å utgjøre det nye bykvartalet i hjertet av København på den kunstige øya Christiansholm – bedre kjent som «PAPIRØYA». Til det unike prosjektet har NCC, i samarbeid med det prisbelønte arkitektfirmaet Cobe, valgt uno form som leverandør av snekkerkjøkken, bad og garderober til de 151 nye boligene.
Levert

Snekkerkjøkken, bad og garderobe

Antall

151

Christiansholm er det siste kaiområdet som ikke er utviklet i Københavns indre havn, og nå får den gamle papirøya nytt liv med et unikt prosjekt som dekker hele holmen og omfatter bl.a. private leiligheter, kommunale boliger, et vannkulturhus tegnet av den verdensberømte japanske arkitekten Kengo Kuma, et internasjonalt hotell og markedshaller til butikker, kafeer, restauranter og kulturliv.

Arkitekturen ble skapt av arkitektfirmaet Cobe og består av en gruppe bygninger i ulike høyder og utforminger, men med et ensartet arkitektonisk uttrykk med skrånende fasader i betong og tegl som gjenspeiler øyas tidligere industrielle utseende og Christianshavns gamle varehus.

«Vi bygger i København sentrum på den siste delen av den indre havnefronten som ennå ikke er utviklet. Derfor tilnærmer vi oss oppgaven med både respekt og ydmykhet», sier Klaus Kastbjerg fra selskapet bak PAPIRØYA. «Bygningene lener seg opp mot det historisk enestående området Christianshavn, og er inspirert av de gamle varehusene og de tidligere industrihallene på øya. Derfor spiller valget av kvalitetsmaterialer en viktig rolle – fra unik kullbrent teglsten på fasaden, over eikeplanker til eksklusive snekkerkjøkken fra uno form i boligene.

Papirøen
Papirøen
Papirøen

Designprogrammet gjenspeiler en ambisiøs visjon

Kjøperne har hatt muligheten til å velge mellom fire designlinjer, spesielt designet til de unike leilighetene på PAPIRØYA. Designlinjene er utviklet av designerne bak PAPIRØYA i nært samarbeid med uno form.

Designlinjen PAPIRØ er inspirert av papirhvite overflater og lyst bjørketre med referanse til de 300 årene området var et lukket område med papirlager til avisproduksjon. HAVN er med diskrete fargenyanser inspirert av nærheten til havn og himmel, og gjennom grundige designvalg er det skapt rom til et enkelt, maritimt formspråk. KLASSISK er inspirert av kjærligheten til klassisk, dansk design og eiketre, som er en tresort de eldste delene av København stadig hviler på med pålefundament, og COPENHAGEN er inspirert av visjonen om å skape en urban oase i hjertet av København.

Resultatet av samarbeidet om de fire designlinjene er eksklusive snekkerkjøkken som er skapt av visjonen om å skape arkitektur av internasjonal klasse. Som en ekstra detalj som gjenspeiler den kompromissløse arten, er alle kjøkkenskuffene brennmerket med Christiansholm.

De første boligene forventes å stå klare til innflytting andre halvår i 2023.