Nordø

København
Vann på alle kanter og en eksklusiv beliggenhet i havneområdet gjør Nordø til noe helt spesielt. Til prosjektet har Pihl & Søn, i samarbeid med Henning Larsen Architects, valgt uno form som eksklusiv leverandør av snekkerkjøkken, bad og garderober til de 115 nye boligene.
Levert

Snekkerkjøkken, bad og garderobe

Antall

115 eierboliger

På en unik beliggenhet i Nordhavn, som før var en del av Københavns Frihavn, bygger PFA et helt nytt byområde bestående av to bærekraftige boligeiendommer, to næringsbygg og et hotell. Området, som også er kjent som Redmolen, ble bygget for ca. 100 år siden og har historisk sett blitt brukt til lagring av olje og drivstoff i forbindelse med havnen.

Tegnet av Henning Larsen Architects

De to boligeiendommene med til sammen 115 boliger er tegnet av Henning Larsen Architects, som har hentet inspirasjon fra både havnens historie, dagslyset, refleksjonene fra vannet og himmelen. «Den røde mursteinen refererer tydelig til fortidens industribygg på havnen og skal minne oss på at området en gang var noe helt annet. Det er viktig å få med i fremtiden at det ikke alltid var boliger her», forteller Louis Becker, partner og direktør hos Henning Larsen Architects, om visjonen og arkitekturen.

«Nordø fullender Århusgadekvarteret. Visjonen for Nordø tar derfor naturlig utgangspunkt i den overordnede visjonen for Nordhavn med en egenart som bygger på områdets lange historie og en eksklusiv identitet. Havnens historie og områdets kvaliteter vil sammen med fremtidens byrom og bygninger skape en enestående bydel fylt med sterke kontraster: Nytt møter gammelt. Smått møter stort. Tett møter åpent. Mørkt møter lyst. Det raffinerte møter det robuste, og byen møter vannet. Den nye arkitekturen henter inspirasjon fra Østerbros klassiske karrébebyggelse og siloer, som vitner om områdets historie som industrihavn», sier Louis Becker.

Fire designlinjer utviklet spesielt for Nordø

Kjøperne har fått valget mellom fire designlinjer som er utviklet spesielt til Nordø av Henning Larsen Architects i tett samarbeid med uno form. Også her har det vært fokus på å skape noe helt spesielt med kvalitetsmaterialer og farger fra en nordisk palett.

Designlinjen #Nordø er inspirert av selve visjonen om Nordø med referanser til stedets havnehistorie, himmelen og byen.

#Nordic Nature er selve symbolet på lyset, luften og duften av den nordiske naturen ved havet, mens #København er inspirert av Københavns herskapelige nabolag, der nøye utvalgte fargenyanser og eksklusive materialer som messing og marmor minner oss om byens stolte håndverkstradisjoner og historie. Havnens industrielle råhet setter scenen for #Urban, der den kompromissløse og enkle materialholdningen i form av stål og grafiske svarte overflater støtter funksjonaliteten, estetikken og de rene linjene i leilighetene, som oppfordrer til å leve livet i nuet. 

Alle de fire designlinjene, med inventar fra uno forms kolleksjoner Avantgarde, Shaker og Copenhagen, har vært å finne i Nordøs og eiendomsmegler Lützaus eksklusive utstillingslokaler i Nordhavn. Ved påfølgende møter med Henning Larsens innredningsarkitekt har kundene fått individuell veiledning om valg av designlinje.

«Prosjektet skiller seg markant ut fra mange andre prosjekter», forteller Carina Lützau.

«Boligene bygges i eksklusive materialer av svært høy kvalitet og er rettet mot en kresen målgruppe som legger vekt på en smakfull og høy kvalitet i både arkitektur og innredning av hver enkelt bolig. De fire svært forskjellige designlinjene gir svært forskjellige leiligheter – og de er også bærekraftige, da kundene har kunnet velge designlinjen som passer til deres personlige stil, smak og møbler på et tidlig stadium, slik at ikke f.eks. kjøkken skiftes ut allerede ved innflytning», avslutter Carina Lützau.  

DGNB-sertifisering på gullnivå

Bærekraft har stått sentralt i forbindelse med Nordø, som er DGNB-sertifisert på gullnivå. Med en DGNB-sertifisering jobbes det med en helhetlig innsats i

forhold til bærekraft, og dermed blir både miljømessige, sosiale og økonomiske aspekter ved bærekraft tatt hensyn til under utvikling og bygging.