Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium
Jacob Gades Musikkollegium

Jacob Gades Musikkollegium

Studentboliger med respekt for historien

Jacob Gades Legats Musikkollegium i hjertet av København har gjennomgått en omfattende renovering, og fremstår nå modernisert og med tidløst design i alle boliger.

Den fredede eiendommen fra 1804 ligger på Kronprinsessegade med fasaden mot Kongens Have midt i København. Eiendommen i klassisk stil ble kjøpt av Jacob Gades Legat i 1973, og etter hvert som beboerne har flyttet ut med årene, har legatet latt konservatoriestudentene fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flytte inn. Da legatet i 2009 endelig rådet over hele bygningen, ble det mulig å begynne en nødvendig renoveringsprosess.

Erik Møller Arkitekter har i nært samarbeid med Kulturstyrelsen stått for den omfattende renoveringen som ble avsluttet høsten 2016. Renoveringsprosjektet, som mottok støtte fra en rekke fond, har blant annet omfattet nytt tak, sammenslåing av leiligheter, etablering av nye baderom og kjøkken samt en generell reparasjon av alle overflater i leilighetene. I tillegg er det også etablert et nytt, felles øvingsrom i kjelleretasjen.

– Vi er svært fornøyd med resultatet av renoveringen, som i aller høyeste grad var nødvendig. Bygningen fremstår nå i den stand som den virkelig fortjener. Kronprinsessegade 44 er en viktig bygning i en viktig gate – og vi har valgt å tilpasse bygningens karakter med kvalitetsløsninger i hele bygningen, forteller Holger Bisgaard, formann for Jacob Gades Legat.

Blant innredningsløsningene som er valgt til glede for eiendommens bebobere, er 16 klassiske kjøkken fra C-serien fra uno form i den karakteristiske kombinasjonen av hvit laminat og hvit bøk. Hvert kjøkken er også utstyrt med klappbord fra Paustian, som er tilpasset kjøkkenet og studentenes behov.

I Jacob Gades Legats Musikkollegium bor det tilsammen 57 konservatoriestudenter med eget rom, mens kjøkken og bad deles mellom mindre grupper av studenter.

– Vi har valgt uno form fordi det er et vakkert kjøkken som passer godt til den fredede bygningen. Det er også funksjonelt, og tåler at mange studenter bruker det og kanskje ikke alltid tar hensyn fordi de kun bor i kollektivet i en begrenset periode av deres liv, sier Holger Bisgaard fra Jacob Gades Legat og fortsetter:

– Studentene er svært glade for å bo her – og tilbakemeldingene vi får viser at det er gode rammer å studere i, noe vi selvsagt er svært fornøyd med.