Frikvarteret

København
Med nytt postnummer, den allerede etablerte FN-byen og to kommende metrostasjoner, er ambisjonene høye for det nye området, 2150 Nordhavn. I tillegg til dette har eiendomsutviklingsselskapet Tetris kjøpt et felt der de i samarbeid med Polyform Arkitekter er i gang med å skape helt unike byboliger. uno form leverte kjøkken til alle boligene, og resultatet er svært individuelle løsninger.
Levert

Snekkerkjøkken

Antall

44

Den nye bydelen i den gamle frihavnen

Byutviklingen i den gamle frihavnen på Østerbro i København fortsetter i full fart. Det graves kanaler og byggeprosjekter skyter opp – noen av disse bygningene er rekkehus, patiohus og leiligheter som Tetris oppfører. De ligger i den såkalte “røde delen”, som i kommunens masterplan var markert som et område som skulle ha en “spesiell egenart”. Rasmus Friis, direktør hos Tetris, forteller:

– Det var i begynnelsen ikke beregnet rekkehus eller patiohus i masterplanen, men på grunn av at København kommune hadde uttalt at man ønsket dette spesielle området, så vi en mulighet for å utvikle helt unike rekkehus og patiohus i området. Og med vår plan fikk vi lov å kjøpe feltet ”Frikvarteret” av By og Havn.

Frikvarteret
Frikvarteret
Frikvarteret

Forskjellige kjøkkenløsninger til alle beboere

Det blir 13 patiohus, 16 rekkehus og 15 leiligheter når alt er klart, og det har tydeligvis vært en god idé, for alle boligene ble solgt på prosjektstadiet. Boligene er solgt fra et utstillingslokale der Tetris blant annet viste frem materialutvalget. Her kunne også de kommende boligeierne se hvilket kjøkken som var standard i husene. Rasmus Friis forteller:

– Vi valgte som standard uno form Avantgarde med hvit benkeplate i kompositt og hvitevarer fra Siemens til alle boligene. For meg er et uno form en designklassiker. Det er det beste som finnes innen designkjøkken, og det er et førsteklasses produkt uten at det stikker seg ut. Med uno form gir vi prosjektet en kvalitetsfølelse, og det er blitt svært godt mottatt av kjøperne.

Alle kjøpere har hatt mulighet for å gjøre individuelle tilvalg, og Rasmus Friis forteller:

– Når du bygger flere nye og forholdsvis like boliger, vil kjøperne ofte ha et behov for å utforme boligen etter egne, individuelle tilpasninger. Men så snart man gir folk mulighet for å flytte vegger, velge gulvtyper og velge til og fra i kjøkkenet, medfører dette et omfattende arbeid for å styre det hele. Dette er ikke alltid enkelt, og derfor var det et klart ønske fra vår side at uno form skulle ivareta kontakten med kjøperne fra bestillinger av uno form-elementer og hvitevarer fra Siemens til endringer og montering av det ferdige kjøkkenet. Det har fungert meget godt med uno form, og resultatet blir svært individuelle kjøkkener.

De første beboere i Frikvarteret flyttet inn i rekkehusene i januar 2016, og kan derfor se frem til en unik plassering midt i den gamle frihavnen – samt sitt eget, unike kjøkken.