Huset var i svært dårlig forfatning og delt opp i to leiligheter, og derfor måtte det en større renovering til for å skape en flott bolig med et moderne uttrykk og samtidig bevare sjarmen og de gamle detaljene. Kjøkkenet i andre etasje ble fjernet og gjort om til et større bad, en 80-tallsbue mellom kontoret og soverommet ble erstattet med en fransk dobbeltdør, og i første etasje ble fire små rom – et toalett, et lite kjøkken og to små soverom – slått sammen til ett for å skape et stort og hyggelig kjøkkenallrom.

Familiens yndlingsrom

Kjøkkenallrommet er Kinnes favorittrom i huset. «Det er både funksjonelt, vakkert og hele familiens samlingssted. Der bruker vi mange timer på å tegne, male, spise, hygge oss og snakke sammen.» Kinne og Jonas valgte et Shaker-kjøkken fra uno form i fargen Stone Grey med messingdetaljer og en benkeplate i marmor som matcher innredningen og stilen i resten av huset.

Kinnes far fikk ideen om å bruke messing på sokkelen under kjøkkenelementene. Dette matcher messinghåndtakene og gir rommet et preg av eleganse og varme.

Spisebordet har Kinnes far laget av eiketrær som han har felt ved familiens sommerhus. Ved siden av spisebordet står et vitrineskap i metall fylt med bl.a. fine, gamle krystallglass som Kinne har arvet fra mormoren sin.

«Ved å innrede med kontraster som industrielt metall og fine krystallglass og kombinere dette med klassisk dansk design som varer, med fine vintagefunn og farger i forskjellige dempede nyanser som beige, grå, lysegul, brun og rosa får hjemmet personlighet», sier Kinne. 

Dette vil ikke Kinne unnvære på kjøkkenet ...

Kinne er spesielt fornøyd med kjøkkenets herskapelige uttrykk og den fine sammenhengen mellom kjøkkenallrommet og stuen. Og kjøkkenøya er perfekt til servering når familien har gjester. 

Kinne klarer seg ikke uten Quookeren sin og benkeplassen, som betyr at hele familien kan delta i matlagingen. «Og så er det en ekstra bonus at kjøkkenet er praktisk og enkelt å holde rent med to små barn», sier Kinne.  

Sarte toner

I trappeoppgangen ble det en kamp for å få fjernet slitt linoleum for å finne frem det opprinnelige gulvet. Kinne har malt den nederste delen av veggen rosa, og det rosa panelet gir et overraskende uttrykk og en fin kontrast til de andre rommene, som først og fremst er har dempede farger.

Parets siste store prosjekt var å grave ut kjelleren for å kunne utnytte de ekstra kvadratmeterne til et fint vaskerom samt innrede et nytt bad i 3. etasje.

Mer informasjonHer bor

Kinne Andersen, seniorspesialist hos Nykredit, Jonas Kofoed Larsen, Investment Manager AIP, datteren Filippa og sønnen Carlo.

Hvor

Rekkehus fra 1893 i Komponistkvarteret på Østerbro i København. Eldre flermannsbolig som er totalrenovert. Huset er 136 m2 og har en kjeller på 48 m2

Følg med på

@kinneandersen