Julie Gerdes bor sammen med familien sin i et hus fra 1885 i Charlottenlund. Da familien overtok det 138 år gamle huset med tre etasjer, var det 38 år siden det ble pusset opp sist. Det trengte derfor en totalrenovering for å skape et moderne hjem for familien på fem.

«Vi hadde samarbeidet med Usman Akhtar tidligere i forbindelse med innredning av hytta vår, så vi kjente til uno forms kvalitet og visste at Usman har et godt øye for hva som er teknisk mulig, hva som er funksjonelt og hvordan det samtidig kan bli vakkert», forteller Julie Gerdes.

Da Julie og Usman hadde første møte i huset, var det fullstendig kaos der. «Julie ville ha sitteplasser på kjøkkenet, og muligheten til å integrere et flygel i direkte forbindelse med kjøkkenet», sier Usman.

«Jeg begynte derfor med å vurdere hva som kunne gjøres – hvordan vi skulle få plass til høyskap, kjøkkenøy og sitteplasser i tillegg til god flyt med flygelet i stuen. Jeg vurderte også begrensninger i forhold til ytterveggene til den gamle villaen», fortsetter Usman.

En ny planløsning

Resultatet ble en helt ny planløsning. Gjestetoalettet ble gjort mindre, inngangsdøren ble flyttet og veggen mellom kjøkkenet og stuen ble revet. Fra det nye inngangspartiet med innebygd benk kan du nå se flygelet med en gang du kommer inn i huset.

Det grå Shaker-kjøkkenet passer perfekt til stilen i den gamle Charlottenlund-villaen, og innredningen passer perfekt til familien. De har fått en kjøkkenøy med platetopp, vinskap og sitteplasser, endeveggen på kjøkkenet har høyskap som rommer stekeovn, kaffetrakter og kombiskap, og den flotte benkeplaten i J'adore-naturstein med vask i patinert messing tåler en travel hverdag.

Spa i kjelleren

Totalrenoveringen omfattet også tre bad i tillegg til kjøkken og vaskerom. Usmans forslag til ny planløsning i kjelleren ga familien et luksusbad med plass til badekaret som familien gjerne ville ha, men ikke visste hvordan de skulle få plass til. Vaskemaskin og tørketrommel ble gjemt bort på et nytt og svært funksjonelt vaskerom.

«Usman er helt fantastisk. Vi har hatt en rekke gode møter, og vi har fått et kjøkken som er laget spesielt med utgangspunkt i hverdagen vår og boligens arkitektur – med en genial ny planløsning», sier Julie. 

«Det har vært avgjørende for prosessen at vi hadde en rådgiver som la sjelen sin i det, der vi også kunne se personen bak. Det utgjorde hele forskjellen.»
Julie Gerdes

Mer informasjonHvem?

Familie på fem

Hvor?

Charlottenlund, Danmark