Allan Sand har bodd i Shanghai i 20 år, og har siden 2005 drevet virksomheten Sand Future, som er en av verdens største produsenter av høytrykksspylere, og som sysselsetter 250 ansatte i Kina.

Men Allan ble født i Hadsund og tilbrakte mange sommerferier i Øster Hurup som guttunge – og han har alltid drømt om å komme tilbake og bygge hus her. Da han fant et eldre feriehus på første rekke nærmest vannet til salgs, var det ingen tvil om at drømmen om en dansk base skulle realiseres.

Skissert på et stykke matpapir

Arkitekten startet med å tegne det 400 m2 store feriehuset på et stykke matpapir: Den store stuen som tar opp hele bredden til huset med utsikt over Kattegat, de tre suitene og en stor mancave.

Allan har selv vært med på byggingen når han har hatt sjansen. Resten av tiden har han deltatt på byggemøter via Facetime fra Shanghai, og han har hatt et sterkt arbeidsteam bestående av faren sin, arkitekten Leif Høgh og lokale håndverkere.

Gjennomtenkt ned til hver minste detalj

Hver minste detalj av feriehuset er gjennomtenkt: Strandfargene i den 100 % håndlagde Kolumba-teglsteinen fra Petersen Tegl, fuger i hvit sement tilsatt strandsand slik at huset glir naturlig inn i omgivelsene, den danske eiken,

den kinesiske bambusen og natursteinen som brukes til det unike badekaret og til benkeplater på kjøkkenet både innendørs og utendørs. Den konsekvente bruken av få, gjennomgående materialer binder huset sammen på en elegant måte.

Snekkerkjøkken i eik

Eik er et materiale som går igjen i Copenhagen-snekkerkjøkkenet fra uno form, og det er kombinert med høyskap i mattsvart laminat og benkeplater i Belvedere-granitt. Det gylne fargespillet i den mørke Belvedere-granitten passer til både eik, bambus og de naturlige tonene i den håndlagde teglsteinen.

Kjøkkenet er designet i samarbeid med Anja Hagstrup fra uno form Aalborg, og det har et stramt og moderne uttrykk som passer perfekt til huset.

«Mary elsker å lage mat, så vi tilbringer mye tid på kjøkkenet når vi er her. Når vi er på reisefot, spiser vi mye ute, men når vi er i Danmark, liker vi å lage mat på kjøkkenet hjemme», forteller Allan.

Inspirert av luksushoteller i Østen

Innredningen har et generelt internasjonalt preg, og inspirasjonen er både hentet fra luksushoteller i Østen og funnet via Instagram.

Alle soverommene har for eksempel en vakker panelvegg i bambus med flere fargenyanser og integrert lys, og det er bygd inn en usynlig mobiltelefonlader i nattbordene på de tre suitene, som alle har egen garderobe og bad.

Badene i første etasje har takvinduer som går langs hele dusjens bredde, slik at man nesten får følelsen av å dusje under et fossefall. Badekaret på Allan og Marys bad er noe for seg selv. Det er nemlig skåret ut av en massiv blokk av naturstein. Den samme steinen er tatt i bruk på alle veggene. Den er montert slik at åretegningen går samme vei gjennom hele rommet, i alt fra gulvet til benkeplatene.

Privat sportsbar

I kjelleren har Allan innredet sin private sportsbar med biljard, stor tv og dart. For Allan er hver eneste detalj viktig, og derfor er det frest en mørk tresort ned i eikegulvet for å markere oche nøyaktig 237 cm fra dartskiven.

Vinsamlingen og gasspeisen er plassert i veggen mellom sportsbaren og garasjen, der det er plass til både fire biler, terrengsykler og surfebrett.

Familien samles i feriehuset så ofte de kan – fra alle verdenshjørner.

I hverdagen er de spredt for alle vinder: Mary og Allan i Shanghai, Allans sønn i Miami og Allans datter i London.

Mer informasjonHvem?

Allan og Mary Sand

Hvor?

400 m2 feriehus i Øster Hurup, Danmark