Conny har alltid hatt en lidenskap for kunst. Som barn tegnet og malte hun, men forfulgte ikke drømmen om kunsten. I stedet fikk hun jobb i finanssektoren, fikk barn og hadde aldri tid til å utvikle sin kunstneriske side. Først for 11 år siden, da barna hadde flyttet hjemmefra, begynte hun å male igjen. Hun gikk på kunstakademiet i Deinze i to år og har lært modelltegning ved Latem Creftief, men er i det store og hele selvlært som kunstner.

«Da jeg begynte å male, var det mye humor og surrealisme i arbeidet mitt. Nå har maleriene mine blitt mer seriøse og oppfordrer til ettertanke. Jeg vil ikke lage likegyldig kunst. Jeg ønsker å sette fokus på tabubelagte temaer som barnemishandling, skjulte seksuelle overgrep i religiøse kretser, #MeToo, transpersoner osv. gjennom kunsten min», forteller Conny Roels, som har stilt ut verkene sine siden 2013 og har kunder over det meste av verden.

Et annet liv

I 2019 endret Connys liv seg drastisk da mannen hennes, Bart, døde plutselig og uventet. Hun bestemte seg for å leie ut deres felles hjem og i stedet bygge et nytt hus til seg selv i Oudenaarde. Spesielt én ting sto høyt på ønskelisten for det nye huset: Conny ville ha både atelieret og privatboligen i huset.

Under byggingen møtte Conny danske Henrik Lessél, som bodde midlertidig i Belgia i forbindelse med jobben som administrerende direktør for Belux hos Hedin Automotive. Conny og Henrik deler lidenskapen for design og kvalitet.

Conny har alltid hatt en forkjærlighet for italiensk design fra for eksempel Cassina, Poltrona Frau og Porada, men uten å være klar over det, kjente hun også til mange av de danske designklassikerne, som naturlig nok er en del av Henriks designunivers. 

Sammen likte de å finne leverandører som kunne og ville levere fiskebensparkett til et hus med gulvvarme, de rette dørene og et skandinavisk snekkerkjøkken med skuffer i massiv eik. Henrik kjente til uno form fra før fra Danmark, og han og Conny besøkte derfor uno forms utstillingslokale i Gent tidlig i byggeprosjektet.

Her ble de møtt av Stephan Nimmegeers, som designet kjøkkenøya i eik og stål med den hvite høyskapsveggen som nøytralt bakteppe.

«Det vi liker best med kjøkkenet – i tillegg til designet, selvfølgelig – er de naturlige materialene og de fingerskjøtede skuffene. Kjøkkenet har en varme og et uttrykk som vi begge liker veldig godt. Samtidig er kjøkkenet veldig praktisk og lett å holde fint, selv om jeg bruker det mye», sier Conny.

«Samarbeidet med Stephan og Wim, som monterte kjøkkenet vårt, kunne ikke vært bedre", sier Conny. 

Vi har vært så takknemlige for tålmodigheten deres med et byggeprosjekt som trakk ut i tid, at vi også valgte å bestille baderomsmøbler hos uno form», smiler Conny. 

Internasjonal stil med belgiske og danske designklassikere og italiensk kunst

Allerede før Conny fikk byggetillatelsen våren 2021, visste hun nøyaktig hvordan huset skulle se ut utvendig. Det innvendige har imidlertid blitt annerledes. Både fordi Conny alltid streber etter det aller beste for å skape utvikling, men også fordi Henrik introduserte henne for dansk design underveis.

Resultatet er et vakkert hjem i internasjonal stil med både belgisk og skandinavisk møbeldesign fra Børge Mogensen, Mogens Koch, Arne Jacobsen og Bruno Mathsson, supplert med danske lampeklassikere og Royal Copenhagen-servise i det danske snekkerkjøkkenet fra uno form.

At det bor to lidenskapelige mennesker i huset, kommer en ikke unna. Hele boligen er innredet med utvalgte kunstverk –

både Connys egne verk og verk av belgiske og italienske kunstnere, akkurat som Henriks bilsamling inneholder ekte kunstverk.

Mer informasjonHvem?

Kunstner Conny Roels og Henrik Lessél

Hvor?

Oudenaarde, Belgia