Da Elin var liten, flyttet familien fra København til et rolig boligområde med flotte gamle villaer nord for København. Her er de tett på naturen og nær barnas skole, og paret kan samtidig raskt komme seg til avtaler og jobb i København – enten med S-toget eller på sykkel.

Det var derfor en høy prioritet å finne et hus i området da familien vokste ut av det første huset. Julie har alltid hatt en drøm om å bo i et klassisk murhus med originale detaljer som karnapp og stukkatur, og da det flotte murhuset fra 1930 ble lagt ut for salg, slo Julie og Peter til raskt.

Plass til familiehygge i det gamle murhuset

De forrige eierne hadde allerede pusset opp hele andreetasjen og kjelleren da familien flyttet inn i januar 2022, og de innredet tre helt nye bad med blant annet et vakkert frittstående badekar og VOLA-armaturer i messing som passer perfekt til huset.

Julie og Peter kunne derfor konsentrere seg om å forvandle de små rommene i førsteetasjen til et funksjonelt og moderne hjem med plass til familiehygge, barnebursdager og julaften med mer enn 20 gjester rundt spisebordet.

Livet i drømmehuset startet derfor i et stort byggekaos, der to bærevegger ble byttet ut med jernbjelker, to ulike gulv ble erstattet av et nytt vakkert fiskebeinsgulv i eik, all stukkatur ble restaurert og det gamle kjøkkenet ble byttet ut med et kiselgrått Shaker-kjøkken som passer til det gamle murhuset. 

«Det gamle kjøkkenet var veldig lite, og vi ville gjerne gjøre rommene større, skape en harmonisk helhet i førsteetasje og optimalisere innredningen etter hvordan man lever i dag, med kjøkkenet midt i huset», sier Julie.

Kjøkkenet er samlingspunktet

 «Jeg er så glad for at vi fjernet halvmuren, hevet bærebjelken og skapte et stort, åpent kjøkkenallrom. Kjøkkenet er nemlig ikke bare et sted der vi lager mat. Det er et sted der vi samles både morgen og kveld,

der vi baker boller i helgene, et sted der barna leker og danser, et sted der vi byr gjestene på drikke og mye mer. Som du sikkert vet, er kjøkkenet samlingspunktet», sier Julie.

Mer informasjonHer bor

Julie, jobber som kommunikasjonssjef i en internasjonal tech-virksomhet, men for øyeblikket har hun mammaperm med lille Vilhelm, og Peter, som er selvstendig næringsdrivende. 

Hvor?

Nord for København

Følg med på Instagram

Se mer fra det vakre huset og følg Julies lidenskap for boliginnredning, interiør og nordisk design på @villa.t12.

Fotograf

Andreas Mikkel Hansen