uno form introduserer enkelt system til sortering av avfall

Miljøet trenger at vi sorterer mer avfall, men mange synes det er for vanskelig. Derfor lanserer uno form nå et enkelt og funksjonelt avfallssystem.
Kildesortering av avfall på kjøkken

Nordmenn er blant europeerne som kaster ut mest avfall per innbygger. Og alt for mye av det de kaster, havner i forbrenningsovnen, som slipper ut CO2. Derfor har regjeringen justert opp ambisjonene når det gjelder sortering av husholdningsavfall. 

Som forbruker betyr det at man like godt kan innstille seg på at avfallssortering har kommet for å bli. Og det er de fleste helt med på. Mange vil gjerne sortere husholdningsavfallet mer enn de gjør i dag – men det må være enklere.

Dette er bakgrunnen for at uno form har utviklet et enkelt og miljøvennlig system til avfallssortering. Systemet består av avfallsinnsatser, som er spesielt utviklet til å passe i uno forms skuffer, samt tilhørende søppelbøtter. Innsatsene passer til skuffer med bredde på 45 cm, 60 cm, 75 cm og 90 cm, og søppelbøttene gir muligheten til å sortere fra to og helt opp til 11 ulike avfallstyper, da hver enkelt søppelbøtte kan deles opp med inndelere, slik at de kan tilpasses en størrelse som passer. For eksempel vil de fleste trenge stor kapasitet til plast, men mindre til f.eks. batterier eller metall.

Vi er glade for å ha skapt et produkt som er miljøvennlig på flere nivåer. Delvis fordi det understøtter økt avfallssortering, som er en nødvendighet for å oppnå mål for gjenvinning av avfall, men i stor grad også fordi selve systemet er laget i miljøvennlig resirkulert plast, som kan resirkuleres etter bruk og dermed brukes i nye produkter i stedet for å havne i naturen brennes.

Det fleksible systemet gjør det mulig å fordele avfallssorteringen rundt arbeidsstasjonene på kjøkkenet som gir mest mening. F.eks. matavfall og plast i en skuff ved vasken, glass og metall i en skuff ved siden av kjøleskapet og batterier i en skuff som ikke brukes veldig ofte – eller hva som enn er fornuftig på kjøkkenet ditt.

Søppelsortering

Det fleksible systemet

Avfallssystem for 90 cm skuff

Avfallssystem for 90 cm skuff

Avfallssystem for 90 cm skuff under vask

Avfallssystem for 90 cm skuff under kjøkkenvask

Avfallssystem for 60 cm skuff

Avfallssystem for 60 cm skuff

Avfallssystem for 60 cm vaskeskap

Avfallssystem til 60 cm skuff under kjøkkenvask

Enkel sortering av avfall på kjøkkenet

Avfallssystem for kildesortering