Ikoniske danske designmerker inngår strategisk samarbeid

Carl Hansen & Søn og uno form inngår et nytt strategisk samarbeid når de to danske designvirksomhetene går sammen om å promotere dansk design internasjonalt.

Kjøkken-spisestue med vegghengt kjøkken og danske designklassikere

Møbelbedriften Carl Hansen & Søn har gått sammen med kjøkkenprodusenten uno form for å samarbeide om å promotere dansk design internasjonalt. Fremover vil du derfor både kunne se og kjøpe Carl Hansen & Søns møbler i utvalgte uno form-kjøkkenstudioer, og du vil kunne oppleve uno forms snekkerkjøkken i utvalgte Carl Hansen & Søn-flaggskipbutikker globalt.

Det første synlige beviset på det nye samarbeidet er Carl Hansen & Søns flaggskipbutikk i Gelsted, hvor også virksomhetens produksjon finner sted. Her leverer uno form kjøkken fra den ikoniske Classic-kolleksjonen, som er kjent for de karakteristiske lamellskuffene, samt den nye Copenhagen Collection, som er kjent for et minimalistisk uttrykk med synlige fingerskjøter. Neste skritt blir etablering av kjøkken i Carl Hansen & Søns flaggskipbutikker i München og New York.

Carl Hansen & Søn og uno form har begge lange og tradisjonsrike historier bak seg og er godt forankret i dansk møbelhåndverk. Carl Hansen & Søns historie går tilbake til 1908, da bestefaren til administrerende direktør Knud Erik Hansen startet et lite møbelsnekkeri i Odense, som i dag har vokst seg til 50 000 m2 produksjon på Fyn og over 600 ansatte globalt.

uno form ble stiftet i 1968 da Arne Munch forenklet oppfatningen av god kjøkkendesign, og fra kjelleren sin i Kongens Lyngby skapte Classic-serien, som forener de stolte danske håndverks- og designtradisjonene i en tidløs designklassiker. uno form er i dag et av Danmarks sterkeste kjøkkenmerker med kjøkkenstudioer over hele landet, samt i Norge, Sverige og Belgia.

Peter Bisgaard, salgsdirektør i uno form, uttaler:

«Ikke bare har vi begge utsøkt design, kompromissløs kvalitet og gjennomført håndverk øverst på agendaen. Vi streber også begge etter å skape opplevelser som er tilpasset den enkeltes behov og som utmerker seg både i utførelse og materialer, slik at de gjennom tiårene bare blir vakrere og får mer personlighet. Når vi presenterer produktene våre side om side, løfter det begge merkene våre og støtter historien om den danske design- og håndverkstradisjonen.»

Knud Erik Hansen er også begeistret for samarbeidet og sier:

«Carl Hansen & Søn har mye til felles med uno form – fra et øye for de små detaljene som fingerskjøter, til den funksjonalistiske tilnærmingen til design, der alt er kuttet til beinet. uno forms kjøkken fungerer som møbler i seg selv og utfyller derfor kolleksjonen vår perfekt. Det er derfor svært fornuftig at vi samarbeider, slik at vi i fellesskap kan spre kjennskapen til dansk design enda mer.»