100 percent original

Enestående enkelt,
men alt annet enn simpelt

"Respekt for råvarer er regel nummer én", begynner tidligere Bocuse d'Or-vinner Kenneth Toft-Hansen. "Fordi rotgrønnsaker midt i høysesongen er helt suverene; fordi en smørstekt piggvar bare smaker himmelsk når den blir fanget kun minutter før jeg kaster min kjærlighet på den. Fordi løk er en transformasjonskule av smak, med langt flere sider, lag og smaksmuligheter enn jeg forestilte meg før de viste seg for meg.  Derfor er utsøkte råvarer – og respekt for de som leverer dem – grunnlaget for matfilosofien min – og friheten til å utforske dem er forutsetningen for et perfekt måltid."

Da jeg ble verdensmester, vokste ambisjonene mine

"Gudene skal vite at jeg var glad for å vinne gull. Men med fare for å høres frelst ut vil jeg heller vinne gjestenes hjerter – og følge mitt eget. Hvorfor? Blant annet fordi lysten til å lage litt enklere, men mye mer variert mat til flere mennesker lever lenger enn lykken ved å få en tittel som tilfredsstiller noen få. Men først og fremst fordi jeg ville være sjefskokk i mitt eget kjøkken og skape makeløse måltider på mine egne premisser: Med full fokus på smak og i tett samarbeid med de beste og mest dedikerte leverandørene jeg finner. Fordi det krever kompromissløs kvalitet å gi gjestene sine opplevelser de aldri vil glemme", sir Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel. 

Classic Hvid Ask
Classic Hvid Ask

unoform

Classic er den opprinnelige og klassiske serien fra uno form, tegnet i 1968 av Arne Munch. Classic kjennetegnes av en stram fremtoning med kubiske elementer, samt en høy sokkel med mulighet for å utnytte plassen fra gulv til benkeplate fullt ut. Et sublimt snekkerkjøkken – skapt med hendene, hodet og hjertet.

Arne Munchs idé tok slik utgangspunkt i en likesidet kube, som kunne kombineres på utallige måter, og som derfor åpnet en helt ny verden av muligheter. Både estetisk og funksjonelt.

Samtidig var uno form fra første stund skapt for å være mer enn bare et kjøkken. Det var et skulpturelt møbel. Et rom for uforfalsket nytelse. En speiling av det gode liv. Og en visjon om å berike hver eneste kunde med en daglig tilfredsstillelse.

uno form C-Series Beech 1968
unoform

"uno form handler om annet og mer enn kjøkken - det handler om følelser. Om å la seg forføre. Føle den altoppslukende gleden ved å stille høye krav til livet - og å innfri dem.

Mange av kjøkkenene uno form lagde i slutten av 60- og starten av 70-årene står fremdeles. Og mer enn det. De gir fremdeles sine eiere daglig tilfredsstillelse. Det vitner om at uno forms tidløse design, kompromissløse kvalitet og vakre ytre er bygget for å vare."

De karakteristiske og funksjonelle skuffelamellene gir både et optimalt håndtaksløst kjøkken og integrerer forskjellige skuffehøyder uten synlig forskjell i skuffebildet. Skrogramme, skuffelameller og skuffer i massivt tre.

Kvalitet koster, men koster det så mye som du tror?

Det er nysgjerrigheten som driver verkene mine
- uansett hvor den fører meg


Jeg har balansert på trappestiger og gyngende lifter mange meter over bakken. Jeg har fått flere høyspentstøt enn jeg klarer å telle. Jeg har brent fingrene på fly- tende sølvblandinger og arbeidet hendene til blods på splittede ledninger. Og jeg vet hvordan man slokker en brann; bokstavelig talt. Men nysgjerrigheten kommer sjelden uten støt og slag; det er en del av jobben, dedikasjonen og den glødende interessen – og det er lite i forhold til det jeg får igjen. Det er nemlig nysgjerrighe- ten som driver verkene mine – og det er en betingelsesløs begeistring som driver arbeidet fremover; uansett hvor prosessen fører dem.

Astrid Krogh, Classic køkken - uno form
Classic køkken - uno form

colours & materials

customize the experience

100 prosent original,
100 prosent nytelse

Når du eier et ekte, originalt verk, eier du først og fremst en følelse. Kvaliteten er verdifull, håndgripelig og ubestridelig. Ikke diskuterbar.Følelsen er til gjengjeld uhåndgripelig, intuitiv og totalt uvurderlig. Det merkes. Helt nederst i magen. Og det er uansett om vi snakker om musikalsk kunst, billedkunst, møbelkunst eller et originalt uno form kjøkken. Det er bare å lene seg tilbake og la seg fortrylle. Av estetisk eksellense forenet med funksjon, som beriker ditt liv på så mange ubeskrivelige måter. Det er den originale følelsen av 100 prosent nytelse.

Slik gjenkjenner du en original

Classic kjennetegnes av sin stramme, tidløse fremtoning med kubiske elementer, unike skuffelameller og høye sokkel. Et sublimt snekkerkjøkken skapt med hendene, hodet og hjertet. Umulig å etterligne.

uno form original

Skuffekassen er en firesidet konstruksjon i massiv lønn er tappet sammen og behandlet med lakk, slik at den er enkel å rengjøre. Skuffene leveres med fullt uttrekk og “soft-close”, som gir en overlegen glid og en evigvarende holdbarhet.

uno form

Classic skuffeelement er et uttrykk for kjøkkenets gode kvalitet. Uansett hvor høy skuffen er, fremstår elementet ensartet, og de vannrette profillistene inngår i flott harmoni med dørene. Skuffelamellene er utført i massivt tre, og kan velges med laminat på flatene. Skuffelamellene er overfalset, noe som gjør dem tettsluttende og understreker den elegante designen.

uno form

Classic skapskrog er en flott kombinasjon av snekkerens massive forramme, stavliming, og det moderne skrogelementet i melamin. All montering skjer med stavliming, noe som gir skroget en robust styrke.

uno form

Døren er overfalset, noe som gjør den tettsluttende og understreker den elegante designen. Den henges opp i Classic spesielle 3-punkts hengsel i rustfritt stål, som er festet til den massive skrogrammen, samt i dørens massive trekant. Krever ingen fremtidig justering og tåler ekstrem belastning. Enda et unikt kjennetegn for uno form.

created with passion

uno form er individuell luksus for de kresne. På vårt snekkeri i Danmark blir hvert eneste stykke tre snudd, dreid, vurdert og tatt vare på av lidenskaplige fagfolk. Erfarne håndverkere, som stadig blir varme om hjertet ved synet av et velutført stykke snekkerarbeid - som hver dag drives av viljen til å skape feilfri helheter og eksklusive detaljer, som hver for seg er med på å gi uno form liv. Og sjel.

uno form production
uno form production
uno form production