Rent, vakkert og naturlig

Treets mange nyanser

Naturen representerer det enkle og vakre – men samtidig forbinder vi også naturen med en konstant prosess og utvikling. Det samme gjelder det mest brukte naturmaterialet i moderne, nordisk kjøkkenproduksjon – nemlig tre. Tre lever og vokser. Derfor finnes det heller ikke to stykker tømmer som er like. Det er også variasjoner i det treet vi bruker i kjøkkenindustrien. Ikke i kvaliteten, som alltid er den beste, men i nyanser, farger og mønstre.

Sagt med andre ord: Når vi designer et kjøkken, designer også naturen sin del.

Lysets påvirkning

Tre er et svært lettpåvirkelig materiale som reagerer på omgivelsene. Treets farge og nyanser forandrer seg både når treet påvirkes av lyset og etter hvert som det modnes. Lyset faller ikke likt overalt på kjøkkenrommet, og derfor utvikler ikke alle delene i et trekjøkken seg i samme takt eller retning. Og det er heller ikke meningen.

Mange materialer blir bare slitt, mens tre bare fortsetter å bli foredlet og får mer og mer personlighet for hvert år som går.

Tre er unikt

Når man har valgt å leve med tre, har man også valgt de små forskjellene og naturtreets utvikling. Kanskje er det nettopp derfor at man overhodet har valgt treet som materiale. Det betyr også at man i mange år fremover kan glede seg over å kunne omgi seg med et levende naturmateriale.

Les også: Bærekraft