Vedlikehold

uno form vedlikeholdsveiledning

uno forms overlegne holdbarhet er skapt på grunnlag av høy kvalitet både på bearbeidelsen og valget av materialer. Med riktig pleie bevarer elementene den vakre overflaten gjennom mange års daglig slitasje. Man må bare sørge for å velge de riktige behandlings- og rengjøringsmidlene til de ulike materialtypene.

Melaminoverflater

Tørk av med såpevann, oppvaskmiddel, grønnsåpe eller såpespon. Særlig vanskelige flekker kan fjernes forsiktig med sprit. Melaminoverflater krever ikke noe ytterligere vedlikehold. Vi anbefaler uno form laminatrens.

Lakkerte treoverflater

Lakkerte treoverflater tåler alle vanlige milde rengjøringsmidler – men ikke skuremidler. De krever derfor ikke noe spesielt vedlikehold. Man må imidlertid sørge for at det ikke hyppig er vann på det lakkerte treverket.

Laminatoverflater

Laminat tåler alle vanlige rengjøringsmidler – men ikke skuremidler – og krever derfor ikke noe spesielt vedlikehold. Vi anbefaler uno form laminatrens, som følger med leveransen.

Linoleumsoverflater

Daglig rengjøring: Rengjør med en fuktig klut med et nøytralt rengjøringsmiddel.

Regelmessig. Pleiemiddel for linoleum bør brukes med jevne mellomrom for å opprettholde en pen overflate. Vi henviser ellers til www.forbo.dk.

Skinnoverflater

Skinn er et levende materiale som blir vakrere med årene dersom det behandles på riktig måte. uno form bruker skinn fra Elmo, som har et verdenskjent rykte for sin ekthet og naturlighet, mykhet og glans.

For å kunne pleie skinnet på best mulig måte har Elmo utviklet et skinnpleieprogram med en rensende (Leather Cleaner) og en beskyttende (Leather Protection) komponent. Pleiesettet med bruksanvisning følger med alle leveranser med skinn fra uno form. Vi henviser ellers til www.elmoleather.com.

Malte overflater

Malte overflater tåler alle vanlige milde rengjøringsmidler – men ikke skuremidler. De krever derfor ikke noe spesielt vedlikehold.

Skuffer

Skuffer tørkes av med alle vanlige milde rengjøringsmidler. Kuleskinner smøres med en svært liten mengde sykkelolje ca. en gang i året.

Benkeplater

uno form henviser til benkeplateprodusentens anvisninger.